Ha­ver­mout met zo­mer­fruit en wal­no­ten

Goedemorgen lekker havermoutontbijtje!

(0) waardeer
ontbijt Goedemorgen lekker havermoutontbijtje! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de melk met de havermout, de helft van het zomerfruit en de kaneel in een steelpan aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 8 min. inkoken tot pap. Roer regelmatig.
  2. Ontdooi ondertussen de rest van het zomerfruit in een kom met warm water en laat uitlekken. Hak de walnoten fijn.
  3. Verdeel de havermoutpap over kommen of glazen. Verdeel de rest van het zomerfruit en de walnoten erover. Serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gezond Vooruit

Havermout met zomerfruit en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout met zo­mer­fruit en wal­no­ten

1
1
  • 600 ml halfvolle melk
  • 100 g havermout
  • 200 g diepvries doosjevol zomerfruit
  • 1 tl gemalen kaneel

Breng de melk met de havermout, het zomerfruit en de kaneel in een steelpan aan de kook.

2
2

Laat al roerend op laag vuur in 8 min. inkoken tot pap. Roer regelmatig.

3
3
  • 200 g diepvries doosjevol zomerfruit
  • 50 g ongebrande walnoten

Ontdooi ondertussen de rest van het zomerfruit in een kom met warm water en laat uitlekken. Hak de walnoten fijn.

4
4

Verdeel de havermoutpap over kommen of glazen. Verdeel de rest van het zomerfruit en de walnoten erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.