Tray­ba­ke van kip, pa­pri­ka, zwar­te bo­nen en chi­pot­le

Voor deze zonnige Mexicaanse schotel heb je alleen de oven nodig.

(28) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Voor deze zonnige Mexicaanse schotel heb je alleen de oven nodig. 4 personen
5 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de tomaten en kipdijfilets.
  2. Schep de bonen, paprika en kip om met de chipotlesaus, de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten ertussen. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  3. Maak ondertussen de limoensaus. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de koriander en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in dunne ringen.
  4. Neem de traybake uit de oven en besprenkel met de rest van de chipotlesaus, de helft van de limoensaus en bestrooi met de bosui. Serveer met de limoenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Traybake van kip, paprika, zwarte bonen en chipotle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tray­ba­ke van kip, pa­pri­ka, zwar­te bo­nen en chi­pot­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g zwarte bonen in blik

Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

3
3
  • 1 zak paprikamix
  • 190 g Tasty Tom trostomaten
  • 4 kipdijfilets

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de tomaten en kipdijfilets.

4
4
  • 75 ml La Morena chipotlesaus
  • 2 el arachideolie

Schep de bonen, paprika en kip om met de chipotlesaus, de olie, peper en eventueel zout.

5
5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten ertussen. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander

Maak ondertussen de limoensaus. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes.

7
7
  • 125 g crème fraîche
  • 3 bosuitjes

Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de koriander en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in dunne ringen.

8
8
  • 25 ml La Morena chipotlesaus

Neem de traybake uit de oven en besprenkel met de rest van de chipotlesaus, de helft van de limoensaus en bestrooi met de bosui. Serveer met de limoenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.