bewaar
Traybake van kip, paprika, zwarte bonen en chipotle
Traybake van kip, paprika, zwarte bonen en chipotle
bewaar

Traybake van kip, paprika, zwarte bonen en chipotle

Voor deze zonnige Mexicaanse schotel heb je alleen de oven nodig.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

zwarte bonen in blik

1 zak

paprikamix

190 g

Tasty Tom trostomaat

4

kipdijfilets

100 ml

La Morena chipotlesaus

2 el

arachideolie

1

limoen

15 g

verse koriander

125 g

crème fraîche

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Voor deze zonnige Mexicaanse schotel heb je alleen de oven nodig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de tomaten en kipdijfilets.

2

Schep de bonen, paprika en kip om met ¾ van de chipotlesaus, de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tomaten ertussen. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Maak ondertussen de limoensaus. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en halveer de vrucht. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de koriander en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in dunne ringen.

4

Neem de traybake uit de oven en besprenkel met de rest van de chipotlesaus, de helft van de limoensaus en bestrooi met de bosui. Serveer met de limoenpartjes.