Pi­ta fala­fel met avo­ca­do-yog­hurt­saus

Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

(9) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar! 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • blender of staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd heel fijn en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.
  2. Meng de appelciderazijn en de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing.
  3. Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.
  5. Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Pita falafel met avocado-yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta fala­fel met avo­ca­do-yog­hurt­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 75 g ongezouten amandelen
  • 200 g radijsjes

Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.

4
4
  • 4 el appelciderazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de appelciderazijn en de olie in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing.

6
6
  • 4 grote pitabroodjes
  • 400 g falafel

Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer halverwege.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

8
8
  • 200 ml Griekse yoghurt 10%

Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.

9
9

Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.