bewaar
Botersla met kipfilet en croutons
Botersla met kipfilet en croutons
bewaar

Botersla met kipfilet en croutons

Een snelle en smaakvolle salade op een warme zomerdag.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

15 g

verse platte peterselie

1

citroen

300 g

kipfilet

2 el

extra vierge olijfolie

2 tl

picadillo

2 sneetjes

wit brood

1 el

ongezouten roomboter

100 g

botersla

5 el

mosterdvinaigrette met citroen

Een snelle en smaakvolle salade op een warme zomerdag.

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. bijna hard. Spoel onder koud stromend water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Besmeer de kipfilet met ½ van de olijfolie en bestrooi met peper, zout, de picadillo en het citroenrasp. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en braad de kipfilet in 8-10 min. tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd het brood in blokjes van 1 cm. Smelt de boter in dezelfde koekenpan en bak hier het brood in 5 min. goudgeel en knapperig. Snijd de kipfilet in schuine plakken.

3

Verdeel de botersla over een grote schaal. Meng de mosterdvinaigrette door de sla. Snijd de eieren in vieren en verdeel ze over de sla. Leg de kipfilet op de schaal, bestrooi met de croutons en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de peterselie en versgemalen peper.

tip

dieettipDeze salade liever vega? Vervang dan de kipfilet door 160 g kipstuckjes (bakje, Vegetarische Slager).