Bo­ter­sla met kip­fi­let en crou­tons

Een snelle en smaakvolle salade op een warme zomerdag.

(7) waardeer
hoofdgerecht Een snelle en smaakvolle salade op een warme zomerdag. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 6 min. bijna hard. Spoel onder koud stromend water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Besmeer de kipfilet met ½ van de olijfolie en bestrooi met peper, zout, de picadillo en het citroenrasp. Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en braad de kipfilet in 8-10 min. tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd het brood in blokjes van 1 cm. Smelt de boter in dezelfde koekenpan en bak hier het brood in 5 min. goudgeel en knapperig. Snijd de kipfilet in schuine plakken.
  3. Verdeel de botersla over een grote schaal. Meng de mosterdvinaigrette door de sla. Snijd de eieren in vieren en verdeel ze over de sla. Leg de kipfilet op de schaal, bestrooi met de croutons en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de peterselie en versgemalen peper.

dieettip:

Deze salade liever vega? Vervang dan de kipfilet door 160 g kipstuckjes (bakje, Vegetarische Slager).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Botersla met kipfilet en croutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­ter­sla met kip­fi­let en crou­tons

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren 6 min. bijna hard. Spoel onder koud stromend water en pel ze.

2
2
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 citroen

Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl picadillo

Besmeer de kipfilet met de olijfolie en bestrooi met peper, zout, de picadillo en het citroenrasp.

4
4
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verhit een koekenpan met de rest van de olijfolie en braad de kipfilet in 8-10 min. tot goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 2 sneetjes wit brood

Snijd het brood in blokjes van 1 cm.

6
6
  • 1 el ongezouten roomboter

Smelt de boter in dezelfde koekenpan en bak hier het brood in 5 min. goudgeel en knapperig. Snijd de kipfilet in schuine plakken.

7
7
  • 100 g botersla
  • 3 el mosterdvinaigrette met citroen

Verdeel de botersla over een grote schaal. Meng de mosterdvinaigrette door de sla.

8
8

Snijd de eieren in vieren en verdeel ze over de sla.

9
9
  • 2 el mosterdvinaigrette met citroen

Leg de kipfilet op de schaal, bestrooi met de croutons en besprenkel met de rest van de vinaigrette. Bestrooi met de peterselie en versgemalen peper.

dieettip:

Deze salade liever vega? Vervang dan de kipfilet door 160 g kipstuckjes (bakje, Vegetarische Slager).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.