Lin­zen­sa­la­de met wit­te kaas & gra­naat­ap­pel­pit­jes

Maak van deze salade een compleet hoofdgerecht door er hummus en Libanees platbrood bij te serveren.

(0) waardeer
bijgerecht Maak van deze salade een compleet hoofdgerecht door er hummus en Libanees platbrood bij te serveren. 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer en tomaten in stukjes van 1 cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de munt fijn. Meng de olie met het citroensap, de komijn, peper en eventueel zout.
  2. Meng de linzen met de komkommer, tomaten, bosui, munt en de dressing. Verkruimel de witte kaas erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Tip:

Om van dit lunchgerecht een hoofdgerecht te maken kun je er Libanees platbrood met hummus bij serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 23 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 23-24

Linzensalade met witte kaas & granaatappelpitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­sa­la­de met wit­te kaas & gra­naat­ap­pel­pit­jes

1
1
  • ½ komkommer
  • 3 trostomaten

Snijd de komkommer en tomaten in stukjes van 1 cm.

2
2
  • 2 bosuitjes
  • 7½ g verse munt
  • ½ el arachideolie
  • ½ el citroensap
  • ½ tl gemalen komijn

Snijd de bosui in dunne ringetjes en de munt fijn. Meng de olie met het citroensap, de komijn, peper en eventueel zout.

3
3
  • 205 g HAK linzen in zak

Meng de linzen met de komkommer, tomaten, bosui, munt en de dressing.

4
4
  • 75 g witte kaas
  • 50 g granaatappelpitjes

Verkruimel de witte kaas erover en bestrooi met de granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.