bewaar
Asperges met vegan ham, krieltjes & ei
Asperges met vegan ham, krieltjes & ei
bewaar

Asperges met vegan ham, krieltjes & ei

Klassieke asperges met ei, krieltjes, boter en... vegan ham!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

geschilde witte asperge

500 g

kleine krieltjes

4

middelgrote eieren

100 g

kruidenboter

10 g

verse bieslook

200 g

vegan smoky ham free slice

Klassieke asperges met ei, krieltjes, boter en... vegan ham!

Aan de slag

1

Kook de asperges in ruim water met eventueel zout 10 min. Kook de krieltjes in ruim water met zout in ca. 8 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet de asperges en krieltjes af in een vergiet. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.

2

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de asperges, krieltjes en vegan ham over de borden. Giet de warme boter over de asperges. Bestrooi met het eikruim en de bieslook.

variatietipWil je dit gerecht liever met vlees? Dan kun je de vegan ham ook vervangen door (rauwe) ham.