As­per­ges met ve­gan ham, kriel­tjes & ei

Klassieke asperges met ei, krieltjes, boter en... vegan ham!

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Klassieke asperges met ei, krieltjes, boter en... vegan ham! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de asperges in ruim water met eventueel zout 10 min. Kook de krieltjes in ruim water met zout in ca. 8 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard. Giet de asperges en krieltjes af in een vergiet. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de asperges, krieltjes en vegan ham over de borden. Giet de warme boter over de asperges. Bestrooi met het eikruim en de bieslook.

variatietip:

Wil je dit gerecht liever met vlees? Dan kun je de vegan ham ook vervangen door (rauwe) ham.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 28 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Asperges met vegan ham, krieltjes & ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges met ve­gan ham, kriel­tjes & ei

1
1
  • 400 g geschilde witte asperges

Kook de asperges in ruim water met eventueel zout 10 min.

2
2
  • 500 g kleine krieltjes
  • 4 middelgrote eieren

Kook de krieltjes in ruim water met zout in ca. 8 min. gaar. Kook de eieren in 8 min. hard.

3
3

Giet de asperges en krieltjes af in een vergiet. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en prak ze fijn.

4
4
  • 100 g kruidenboter
  • 10 g verse bieslook

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Snijd de bieslook fijn.

5
5
  • 200 g vegan smoky ham free slices

Verdeel de asperges, krieltjes en vegan ham over de borden. Giet de warme boter over de asperges. Bestrooi met het eikruim en de bieslook.

variatietip:

Wil je dit gerecht liever met vlees? Dan kun je de vegan ham ook vervangen door (rauwe) ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.