Geroosterde spitskool met miso-pindasaus
Een lust voor het oog: deze spitskool is door het roosteren knapperig aan de buitenkant en intenser van smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 spitskool
- 3 el sesamolie
- 95 g hazelnoten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 1 limoen
- 3 el misopasta
- 2 el rijstazijn
- 2 tl sriracha
- 2 el 100% pindakaas
- 3 el water
- 15 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- bakpapier
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spitskool in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sesamolie, peper en eventueel zout. Rooster de kool in 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat.
- Schil ondertussen de aardappelen en kook in water met zout in 20 min. gaar. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met het water en roer tot een gladde saus. Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.
- Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een stamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Roer er ⅔ van de peterselie door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Haal de spitskool en hazelnoten uit de oven. Hak de noten grof. Serveer de puree met de spitskool, pindasaus, hazelnoten en peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 16 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 13 g -
vet 33 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 560 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Geroosterde spitskool met miso-pindasaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde spitskool met miso-pindasaus
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 spitskool
Snijd de spitskool in 4 gelijke stukken (per 4 personen).
- 3 el sesamolie
Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de sesamolie, peper en eventueel zout.
- 95 g hazelnoten
Rooster de kool in 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Leg de laatste 10 min. de hazelnoten erbij op de bakplaat.
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil ondertussen de aardappelen en kook in water met zout in 20 min. gaar.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 3 el misopasta
- 2 el rijstazijn
- 2 tl sriracha
- 2 el 100% pindakaas
- 3 el water
Meng de misopasta, rijstazijn, sriracha en pindakaas met het water en roer tot een gladde saus.
- 15 g verse platte peterselie
Voeg het limoenrasp toe en breng op smaak met het limoensap, begin met 1 el (per 4 personen). Snijd de peterselie grof.
Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met een stamper tot een grove puree.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree dunner te maken. Roer er ⅔ van de peterselie door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de spitskool en hazelnoten uit de oven. Hak de noten grof.
Serveer de puree met de spitskool, pindasaus, hazelnoten en peterselie.