bewaar
Pantosti met gruyère, ham en mosterd
Pantosti met gruyère, ham en mosterd
bewaar

Pantosti met gruyère, ham en mosterd

Of wij na het proeven van deze pantosti nooit meer het tosti-apparaat hebben aangeraakt? Misschien.

20 min. bereiden
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

Franse mosterd

1 el

milde olijfolie

300 g

AH Biologisch gesneden witte kool

100 g

Zwitserse gruyère AOP 48+

40 g

ongezouten roomboter

8 sneetjes

AH Liefde & Passie wit desembrood met pompoenpitten

4 plakken

gegrilde beenham

Of wij na het proeven van deze pantosti nooit meer het tosti-apparaat hebben aangeraakt? Misschien.

Aan de slag

1

Meng ⅓ van de mosterd met de olie en schep om met de witte kool. Rasp de kaas. Besmeer de sneetjes brood aan één kant met de boter. Beleg de onbesmeerde kant van de helft van de sneetjes brood met wat geraspte kaas, een plak ham, ⅓ van de witte kool en nog wat geraspte kaas. Dek af met de rest van de sneetjes brood, met de beboterde kant naar boven.

2

Verhit twee koekenpannen zonder olie of boter en bak de tosti’s ca. 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur iets lager als de tosti te bruin wordt, terwijl de kaas nog niet gesmolten is. Snijd de tosti’s schuin door en serveer ze met de rest van de witte kool en de rest van de mosterd.