Pan­tos­ti met gruyère, ham en mos­terd

Of wij na het proeven van deze pantosti nooit meer het tosti-apparaat hebben aangeraakt? Misschien.

(6) waardeer
hollands lunch Of wij na het proeven van deze pantosti nooit meer het tosti-apparaat hebben aangeraakt? Misschien. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng ⅓ van de mosterd met de olie en schep om met de witte kool. Rasp de kaas. Besmeer de sneetjes brood aan één kant met de boter. Beleg de onbesmeerde kant van de helft van de sneetjes brood met wat geraspte kaas, een plak ham, ⅓ van de witte kool en nog wat geraspte kaas. Dek af met de rest van de sneetjes brood, met de beboterde kant naar boven.
  2. Verhit twee koekenpannen zonder olie of boter en bak de tosti’s ca. 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Zet het vuur iets lager als de tosti te bruin wordt, terwijl de kaas nog niet gesmolten is. Snijd de tosti’s schuin door en serveer ze met de rest van de witte kool en de rest van de mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pantosti met gruyère, ham en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­tos­ti met gruyère, ham en mos­terd

1
1
  • 2 el Franse mosterd
  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g AH Biologisch gesneden witte kool
  • 100 g Zwitserse gruyère AOP 48+

Meng de mosterd met de olie en schep om met de witte kool. Rasp de kaas.

2
2
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 8 sneetjes AH Liefde & Passie wit desembrood met pompoenpitten

Besmeer de sneetjes brood aan één kant met de boter.

3
3
  • 4 plakken gegrilde beenham

Beleg de onbesmeerde kant van de helft van de sneetjes brood met wat geraspte kaas, een plak ham, ⅓ van de witte kool en nog wat geraspte kaas.

4
4

Dek af met de rest van de sneetjes brood, met de beboterde kant naar boven.

5
5

Verhit twee koekenpannen zonder olie of boter en bak de tosti’s ca. 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6

Zet het vuur iets lager als de tosti te bruin wordt, terwijl de kaas nog niet gesmolten is.

7
7
  • 4 el Franse mosterd

Snijd de tosti’s schuin door en serveer ze met de rest van de witte kool en de rest van de mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.