bewaar
Mexicaanse burger met rodekool & ananassalsa
Mexicaanse burger met rodekool & ananassalsa
bewaar

Mexicaanse burger met rodekool & ananassalsa

Een bugertje op z'n tijd is best fijn. Deze krijgt een kruidig vleugje en is extra kleurrijk dankzij de rodekool en ananassalsa.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hamburgerbroodjes

500 g

half om half gehakt

2½ el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

4 plakken

Country Cow Cheese slices

1

limoen

1

jalapeñopeper

250 g

verse ananasstukjes

300 g

biologische rodekool

150 g

koelverse rauwkost Amsterdamse ui

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een bugertje op z'n tijd is best fijn. Deze krijgt een kruidig vleugje en is extra kleurrijk dankzij de rodekool en ananassalsa.

Aan de slag

1

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de broodjes op de snijkant in 3 min. goudgeel. Neem uit de grillpan, maar laat de pan op het vuur.

2

Meng ondertussen het gehakt met 2 el picadillo (per 4 personen) en vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Gril de burgers zonder olie of boter in de grillpan 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Leg op elke burger een plak cheddar en laat in 1 min. smelten.

3

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn Snijd elk ananasstukje in vieren en meng samen met het ananassap uit de verpakking, het limoenrasp, de jalapeño en de rest van de picadillo tot een salsa.

4

Snijd de rodekool in dunne reepjes en meng met het limoensap, de rauwkost en de olie.

5

Verdeel achtereenvolgens wat rodekoolsla, een burger en een beetje salsa over de onderste helften van de broodjes en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer met de rest van de rodekoolsla en ananassalsa.

tip

combinatietipLekker met ketchup.