bewaar
Ganache
Ganache
bewaar

Ganache

Deze klassieke vulling is perfect voor zelfgemaakte macarons.

10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

20 porties

100 ml

verse slagroom

40 g

fijne kristalsuiker

30 ml

volle melk

125 g

pure chocolade 70%

40 g

ongezouten roomboter

Deze klassieke vulling is perfect voor zelfgemaakte macarons.

Aan de slag

1

Breng in een steelpan met dikke bodem al roerend op middelhoog vuur de slagroom, suiker en melk aan de kook. Haal van het vuur. Hak de chocolade grof en roer door het warme slagroommengsel.

2

Snijd de koude boter in blokjes en roer door het slagroom-chocolademengsel tot een homogeen mengsel. Doe in een kom en laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

tip

serveertipDeze ganache is een heerlijke vulling voor macarons en genoeg voor ca. 20 macarons. Zoek op de site naar 1193608 voor het basisrecept van macarons.