bewaar
Sascha's chocoladetaart
Sascha's chocoladetaart
bewaar

Sascha's chocoladetaart

Met maar vijf ingrediënten maak je een taart met een intense chocoladesmaak.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
855waarderingen

Ingrediënten

12 porties

200 g

pure chocolade 70%

200 g

ongezouten roomboter

300 g

fijne kristalsuiker

6

middelgrote eieren

100 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 22 cm)

Met maar vijf ingrediënten maak je een taart met een intense chocoladesmaak.

Aan de slag

1

Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm intussen de oven voor op 180 ºC.

2

Meng in een andere kom met een mixer of een garde de suiker, eieren en bloem. Schep het gesmolten chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel.

3

Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het geheel over in de springvorm en bak de taart in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar. Laat de taart afkoelen alvorens hem aan te snijden.

bereidingstipJe kunt de chocolade met de boter ook laten smelten in de magnetron. Haal het mengsel elke 30 sec. er even uit en roer het om. Herhaal dit tot alles vloeibaar is.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.