Eierballen
Favoriete snack uit Groningen, wij maken ’m met een shortcut!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
- Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
- Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
variatietip:
Je kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 300 kcal
- eiwit 12 g
-
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 1 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 400 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Eierballen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eierballen
- 4 middelgrote eieren
Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
- 2 liter frituurolie
Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
- 8 diepvries rundvleeskroketten
Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei.
Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
variatietip:
Je kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.