
Eierballen
Favoriete snack uit Groningen, wij maken ’m met een shortcut!
Ingrediënten
4 porties
4
middelgrote eieren
2 l
frituurolie
8
diepvries rundvleeskroketten
Aan de slag
Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
Eierballen
Favoriete snack uit Groningen, wij maken ’m met een shortcut!

4 porties
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei. Druk stevig aan tot een bal. Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.
variatietip:Je kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 middelgrote eieren
2 l frituurolie
8 diepvries rundvleeskroketten