bewaar
Versierde broodhaan
Versierde broodhaan
bewaar

Versierde broodhaan

Leuk met de kids: samen gebakken broodhaantjes versieren. Worden ze extra lekker van.

10 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

Katja zure matjes

4

AH Excellent broodhanen

4 tubes

Dr. Oetker decoratiestiften kleur

Leuk met de kids: samen gebakken broodhaantjes versieren. Worden ze extra lekker van.

Aan de slag

1

Knip met een schaar voor elke broodhaan 1 gekartelde rode hanenkam, 1 rode lel, 1 gele snavel en 2 gele poten uit de zure matjes.

2

Maak met een mes een sneetje aan de bovenkant van de koppen van de broodhanen en steek daar de hanenkammen in. Maak ook sneetjes op de plekken waar je de snavels en poten in wil steken.

3

Gebruik de decoratiestiften om de broodhaan verder te versieren.

tip

algemeenPlak de decoratie van zure matjes extra stevig vast in de inkepingen door wat decoratievloeistof in de juiste kleur erin te spuiten voordat je de matjes erin steekt.