bewaar
Rösti van courgettespaghetti met burrata
Rösti van courgettespaghetti met burrata
bewaar

Rösti van courgettespaghetti met burrata

Move over, aardappel! Deze rösti maak je van courgettespaghetti, voor wat extra groen.

20 min. bereiden
redelijk pittig
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

iets kruimige aardappelen

2

middelgrote uien

400 g

courgettespaghetti

1

middelgroot ei

3 el

tarwebloem

3 el

milde olijfolie

150 g

burrata

250 g

romaatjes

15 g

verse basilicum

Move over, aardappel! Deze rösti maak je van courgettespaghetti, voor wat extra groen.

Aan de slag

1

Schil en rasp de aardappelen grof. Schil en rasp de ui grof. Meng de ui met de aardappel en courgettespaghetti in een grote kom en dep droog met keukenpapier. Voeg het ei, de bloem en eventueel zout toe en meng goed door.

2

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel het aardappelcourgettemengsel gelijkmatig in de pan en bak 12 min. tot het goudbruin en krokant is. Druk het mengsel goed aan met een spatel. Keer de rösti halverwege om met behulp van een groot bord.

3

Laat de burrata uitlekken. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Leg de rösti op een bord. Verdeel de tomaat en het basilicum erover. Leg de uitgelekte burrata in het midden op de rösti. Bestrooi met zwarte peper.