bewaar
Eierkoeken
Eierkoeken
bewaar

Eierkoeken

Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
45waarderingen

Ingrediënten

6 porties

1

citroen

2

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

100 g

tarwebloem

½ tl

bakpoeder

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • bakpapier

Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren met de suiker in een ruime mengkom 5 min. met een handmixer tot een luchtig en dik mengsel.

2

Spatel het citroenrasp, de bloem, bakpoeder en het zout kort door het ei-suikermengsel zodat het beslag zijn luchtigheid niet verliest.

3

Schep het beslag als hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken, want het beslag loopt nog uit.

4

Bak de eierkoeken in 10 min. goudbruin en gaar.

Eierkoeken

Zelf eierkoek maken kost je dus nog geen halfuurtje. Een fijn, luchtig en fluffy tussendoortje dus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig