Aardappelschijfjes uit de airfryer
Omdat je nooit de mist in kunt gaan met gebakken aardappeltjes...

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- airfryer XL
- 2 schone theedoek
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken en droog goed met schone theedoeken. Meng met de olijfolie en doe in het mandje van de airfryer.
- Laat in 15 min. goudgeel en gaar worden. Schud na 5 en na 10 min. om. Bestrooi eventueel met zout.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 3 g
-
koolhydraten 30 g
waarvan suikers 2 g -
vet 3 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 0 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Aardappelschijfjes uit de airfryer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelschijfjes uit de airfryer
Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
- 800 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een ½ cm.
Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken en droog goed met schone theedoeken.
- 1 el milde olijfolie
Meng met de olijfolie en doe in het mandje van de airfryer.
Laat in 15 min. goudgeel en gaar worden.
Schud na 5 en na 10 min. om. Bestrooi eventueel met zout.