Aard­ap­pel­schijf­jes uit de air­fry­er

Omdat je nooit de mist in kunt gaan met gebakken aardappeltjes...

(0) waardeer
bijgerecht Omdat je nooit de mist in kunt gaan met gebakken aardappeltjes... 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • airfryer XL
  • 2 schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een ½ cm. Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken en droog goed met schone theedoeken. Meng met de olijfolie en doe in het mandje van de airfryer.
  3. Laat in 15 min. goudgeel en gaar worden. Schud na 5 en na 10 min. om. Bestrooi eventueel met zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Aardappelschijfjes uit de airfryer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­schijf­jes uit de air­fry­er

1
1

Verwarm de airfryer voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van een ½ cm.

3
3

Spoel ze af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken en droog goed met schone theedoeken.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Meng met de olijfolie en doe in het mandje van de airfryer.

5
5

Laat in 15 min. goudgeel en gaar worden.

6
6

Schud na 5 en na 10 min. om. Bestrooi eventueel met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.