Fo­cac­cia uit de air­fry­er

Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(0) waardeer
italiaans bijgerecht Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • airfryer XL
  • bakpapier
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Meng de bloem, de helft van het zout, de suiker, gist, 3 el olijfolie (per 4 personen), de helft van de rozemarijn en het water in een kom en kneed in ca. 5 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats 60 min. rijzen.
  2. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en doe hier het deeg in. Bestrooi met de rest van het zout en de rest van de rozemarijn. Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Bak in 10 min. gaar en bruin in de airfryer.
  3. Bestrijk met behulp van het bakkwastje met de rest van de olie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Focaccia uit de airfryer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fo­cac­cia uit de air­fry­er

1
1
  • 6 takjes verse rozemarijn

Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.

2
2
  • 250 g patentbloem
  • ½ tl versgemalen zeezout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 7 g droge gist
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 150 ml lauw water

Meng de bloem, het zout, de suiker, gist, de olijfolie, de helft van de rozemarijn en het water in een kom en kneed in ca. 5 min. tot een soepel deeg.

3
3

Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats 60 min. rijzen.

4
4

Verwarm de airfryer voor op 180 °C.

5
5
  • ½ tl versgemalen zeezout

Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en doe hier het deeg in. Bestrooi met de rest van het zout en de rest van de rozemarijn.

6
6

Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Bak in 10 min. gaar en bruin in de airfryer.

7
7
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrijk met behulp van het bakkwastje met de rest van de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.