bewaar
Focaccia uit de airfryer
Focaccia uit de airfryer
bewaar

Focaccia uit de airfryer

Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf.

10 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 takjes

verse rozemarijn

250 g

patentbloem

1 tl

versgemalen zeezout

1 tl

fijne kristalsuiker

7 g

droge gist

5 el

traditionele olijfolie

150 ml

lauw water

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • airfryer XL

  • bakpapier

  • bakkwastje

Italian bread ahead! Vanaf nu maak jij je foccacia altijd zelf.

Aan de slag

1

Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Meng de bloem, de helft van het zout, de suiker, gist, 3 el olijfolie (per 4 personen), de helft van de rozemarijn en het water in een kom en kneed in ca. 5 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plaats 60 min. rijzen.

2

Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en doe hier het deeg in. Bestrooi met de rest van het zout en de rest van de rozemarijn. Maak met je vinger kuiltjes in het deeg. Bak in 10 min. gaar en bruin in de airfryer.

3

Bestrijk met behulp van het bakkwastje met de rest van de olie.