Chow mein
Met chow mein (letterlijk gebakken noedels) kun je alle kanten op. Deze maken we met kip, tauge en paksoi.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g Chinese mie
- 60 g verse gember
- 3 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 3 bosuitjes
- 2 struiken Shanghai paksoi
- 400 g biologische kipdijfilet
- 1 middelgroot ei
- 1½ el maizena
- 3 el sesamolie
- 250 g taugé
- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
- Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de witte ui in halve ringen van 1 cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes in stukken van 3 cm (ook het groen). Snijd een ½ cm van de onderkant van de paksoi en snijd ze in stukken van 5 cm breed.
- Snijd de kip in repen van 1 cm breed en doe in een kom. Splits het ei en meng het eiwit door de kip (het geel wordt niet gebruikt). Roer de maïzena en ⅓ van de sesamolie erdoor en meng tot de kip overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper en zout.
- Verhit in een wok de rest van de olie op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 min. onder regelmatig omscheppen, zodat de kipreepjes niet aan elkaar plakken. Voeg de knoflook, gember en witte ui toe en bak 1 min mee. Doe de paksoi en bosui erbij, roer door en bak nog 2 min. Voeg de noedels, taugé, sojasaus en ketjap toe en roerbak tot alles warm is. Serveer direct.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 33 g
-
koolhydraten 65 g
waarvan suikers 14 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.760 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Chow mein
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chow mein
- 250 g Chinese mie
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
- 60 g verse gember
- 3 tenen knoflook
- 1 witte ui
Schil en rasp ondertussen de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de witte ui in halve ringen van 1 cm.
- 3 bosuitjes
Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes in stukken van 3 cm (ook het groen).
- 2 struiken Shanghai paksoi
Snijd een ½ cm van de onderkant van de paksoi en snijd ze in stukken van 5 cm breed.
- 400 g biologische kipdijfilet
Snijd de kip in repen van 1 cm breed en doe in een kom.
- 1 middelgroot ei
Splits het ei en meng het eiwit door de kip (het geel wordt niet gebruikt).
- 1½ el maizena
- 1 el sesamolie
Roer de maïzena en de sesamolie erdoor en meng tot de kip overal een laagje heeft gekregen. Bestrooi met peper en zout.
- 2 el sesamolie
Verhit in een wok de rest van de olie op hoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 min. onder regelmatig omscheppen, zodat de kipreepjes niet aan elkaar plakken.
Voeg de knoflook, gember en witte ui toe en bak 1 min mee.
Doe de paksoi en bosui erbij, roer door en bak nog 2 min.
- 250 g taugé
- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el ketjap manis
Voeg de noedels, taugé, sojasaus en ketjap toe en roerbak tot alles warm is. Serveer direct.