Lim­burgs zoer­vleis met ont­bijt­koek

Traditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

(8) waardeer
hollands hoofdgerecht Traditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes. 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin.
  2. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.

combinatietip:

Traditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

bewaartip:

Zuurvleis invriezen? Laat zoervleis helemaal afkoelen voor het de vriezer in gaat. Eenmaal ingevroren is het 3 maanden houdbaar. Haal zoervleis de avond van tevoren uit de vriezer en zet een nacht in de koelkast. Warm ontdooid zoervleis in 10-15 min. op in een braadpan op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 41 g
    waarvan suikers 29 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Limburgs zoervleis met ontbijtkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lim­burgs zoer­vleis met ont­bijt­koek

1
1
  • 600 g runderriblappen
  • 2 middelgrote uien

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin.

3
3
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml wittewijnazijn
  • 200 ml water

Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe.

4
4

Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.

5
5
  • 6 plakken ontbijtkoek
  • 4 el appelstroop
  • 2 el donkere basterdsuiker

Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur.

6
6

Breng het zoervleis op smaak met peper.

combinatietip:

Traditioneel wordt zoervleis gegeten met friet, mayonaise en appelmoes.

bewaartip:

Zuurvleis invriezen? Laat zoervleis helemaal afkoelen voor het de vriezer in gaat. Eenmaal ingevroren is het 3 maanden houdbaar. Haal zoervleis de avond van tevoren uit de vriezer en zet een nacht in de koelkast. Warm ontdooid zoervleis in 10-15 min. op in een braadpan op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.