Ier­se aard­ap­pel­brood­jes met krui­den­bo­ter

In Ierland eten ze deze warme aardappelbroodjes (farls) als ontbijt, met gebakken spekjes.

(5) waardeer
engels brunch In Ierland eten ze deze warme aardappelbroodjes (farls) als ontbijt, met gebakken spekjes. 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • pureestamper of pureeknijper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Snijd heel fijn en meng met een snuf grof zeezout door de helft van de zachte roomboter. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  2. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 25 min. gaar. Smelt ondertussen de rest van de boter. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat even afkoelen.
  3. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of gebruik een pureeknijper) en meng met de gesmolten boter. Laat de aardappelpuree in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Voeg het bakpoeder, de bloem en het zout toe aan de aardappelpuree en kneed tot een zacht deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkbank en rol het uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Snijd hieruit 12 vierkantjes (per 4 personen).
  5. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de aardappelbroodjes in 2 delen in ca. 3 min. per kant goudgeel en gaar. Serveer met de kruidenboter.

combinatietip:

In Ierland eten ze deze warme aardappelbroodjes als ontbijt, met gebakken spekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Ierse aardappelbroodjes met kruidenboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ier­se aard­ap­pel­brood­jes met krui­den­bo­ter

1
1
  • 100 g ongezouten roomboter

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Haal de blaadjes van de takjes kruiden.

3
3
  • 1 snufje zeezout

Snijd heel fijn en meng met een snuf grof zeezout door de helft van de zachte roomboter.

4
4

Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

5
5
  • 500 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in ruim water met eventueel zout in 25 min. gaar. Smelt ondertussen de rest van de boter.

6
6

Giet de aardappelen af in een vergiet en laat even afkoelen.

7
7

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of gebruik een pureeknijper) en meng met de gesmolten boter.

8
8

Laat de aardappelpuree in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

9
9
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g tarwebloem
  • ½ tl zout

Voeg het bakpoeder, de bloem en het zout toe aan de aardappelpuree en kneed tot een zacht deeg.

10
10

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkbank en rol het uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Snijd hieruit 12 vierkantjes (per 4 personen).

11
11

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.

12
12

Bak de aardappelbroodjes in 2 delen in ca. 3 min. per kant goudgeel en gaar. Serveer met de kruidenboter.

combinatietip:

In Ierland eten ze deze warme aardappelbroodjes als ontbijt, met gebakken spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.