Ro­mi­ge spa­ghet­ti met dop­erw­ten en zalm

Kan het nog lekkerder? Ja hoor: met citroenrasp en -sap.

(54) waardeer
italiaans hoofdgerecht Kan het nog lekkerder? Ja hoor: met citroenrasp en -sap. 4 personen
3 54

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zalm ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de erwten in een grote kom en schenk er het water op. Laat 5 min. staan. Snipper de ui. Giet de erwten af in een vergiet. Doe de helft van de erwten met de slagroom in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het erwten-slagroommengsel en de rest van de erwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm op middelhoog vuur ca. 2 min. per kant.
  5. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over borden, breek de zalm in grove stukken en leg op de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

combinatietip:

De erwtenroomsaus is ook lekker met het rasp en sap van een ½ citroen.

Tip:

Maak met de rest van de slagroom een snel toetje. Rasp per persoon 1 appel, roer door met 1 el jam en serveer met een toef geklopte slagroom.

video

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met dop­erw­ten en zalm

leuk-snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Romige spaghetti met doperwten en zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spa­ghet­ti met dop­erw­ten en zalm

1
1
  • 250 g diepvries wilde zalmfilets

Laat de zalm ontdooien.

2
2
  • 300 g AH BASIC spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • 2 liter kokend water

Doe de erwten in een grote kom en schenk er het water op. Laat 5 min. staan.

4
4
  • 1 kleine ui

Snipper de ui. Giet de erwten af in een vergiet.

5
5
  • 125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom

Doe de helft van de erwten met de slagroom in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

7
7

Voeg het erwten-slagroommengsel en de rest van de erwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm op middelhoog vuur ca. 2 min. per kant.

9
9

Giet de spaghetti af en schep door de saus.

10
10

Verdeel de pasta over borden, breek de zalm in grove stukken en leg op de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

combinatietip:

De erwtenroomsaus is ook lekker met het rasp en sap van een ½ citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.