bewaar
Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten
Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten
bewaar

Pasta met champignonsaus, kip en tuinerwten

Gezonde romige pasta met champignonsaus. Ja écht, ook romige pasta kan gezond!

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kastanjechampignon

130 g

margarine

600 g

kipfiletreepjes

300 g

volkoren penne rigate

450 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

100 g

volkoren tarwemeel

1 liter

De Zaanse Hoeve halfvolle melk

200 g

Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

15 g

verse krulpeterselie

Gezonde romige pasta met champignonsaus. Ja écht, ook romige pasta kan gezond!

Aan de slag

1

Snijd de champignons in plakjes. Verhit 15 g margarine (per 4 personen) in een hapjespan en bak de champignons met peper in 10 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.

2

Verhit ondertussen 15 g margarine (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de kip met peper 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal uit de pan.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 5 min. de bevroren tuinerwten mee.

4

Smelt ondertussen de rest van de margarine in een soeppan. Voeg de meel toe, roer glad met een garde en laat op laag vuur 3 min. garen. Voeg al roerend in delen de melk toe. Zet het vuur hoger en roer tot een gebonden bechamelsaus. Voeg de kaas toe en laat op laag vuur al roerend smelten.

5

Snijd de peterselie fijn. Voeg samen met de kip en champignons (incl. het champignonvocht) toe aan de kaassaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Giet de pasta met tuinerwten af en meng met de helft van de kip-champignonsaus.

tip

variatietipLaat de andere helft van de kip-champignonsaus afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je gebruikt de saus voor het hoofdgerecht van dag 9.