bewaar
Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool
Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool
bewaar

Pompoenlasagne met pastinaak & bloemkool

Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus.

30 min. bereiden
35 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

400 g

koelvers bloemkoolroosje

3 el

milde olijfolie

40 g

tarwebloem

200 ml

volle melk

10 g

verse salie

1 g

gemalen nootmuskaat

700 g

pompoenlasagnevellen

200 g

ricotta

50 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • staafmixer

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Ultiem comfortfood, deze pompoenlasagne met pastinaak en romige zelfgemaakte bloemkoolsaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak met de dunschiller en snijd in plakken van 1 cm dik. Kook de pastinaak en bloemkoolroosjes 5 min. Giet af en vang het kookvocht op.

2

Verwarm de olie in een pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk en 300 ml kookvocht toe (per 4 personen) en breng aan de kook.Kook in 5 min. al roerend met de garde tot een bechamelsaus.

3

Houd 4 blaadjes salie apart en snijd de rest fijn. Voeg de fijn-gesneden salie met de nootmuskaat toe aan de bechamelsaus en roer door. Doe de bloemkool samen met de saus in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

4

Maak laagjes van telkens ¼ van de pompoen lasagne, van de pastinaak en van de bloemkoolsaus. Eindig met de pompoen-lasagne. Verdeel de ricotta en de rest van de salieblaadjes erover en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Dek indien nodig af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.