Oven­scho­tel bloem­kool & kaas

Pastaschotels, wij houden ervan! Even pasta en groente koken en hup, de oven in!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(44) waardeer
hoofdgerecht Pastaschotels, wij houden ervan! Even pasta en groente koken en hup, de oven in! 6 personen
3 44

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de pasta 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en voeg de laatste 4 min. toe aan de pasta. Giet af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en verwarm 1 min. mee. Snijd de selderij fijn. Meng het kaas-uimengsel met de macaroni, bloemkool, ham en selderij en verdeel over de ovenschaal.
  3. Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaarten Allerhande 1 2016

Ovenschotel bloemkool & kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel bloem­kool & kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 300 g macaroni grande

Kook de pasta 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en voeg de laatste 4 min. toe aan de pasta. Giet af, laat uitlekken en doe terug in de pan.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden uien

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g Emmi kaasfondue original
  • 3 tl gemalen nootmuskaat
  • 40 g verse selderij

Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en verwarm 1 min. mee. Snijd de selderij fijn.

6
6
  • 150 g beenhamreepjes

Meng het kaas-uimengsel met de macaroni, bloemkool, ham en selderij en verdeel over de ovenschaal.

7
7
  • 3 el panko

Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.