Ovenschotel bloemkool & kaas
Pastaschotels, wij houden ervan! Even pasta en groente koken en hup, de oven in!

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g macaroni grande
- 800 g koelverse bloemkoolroosjes
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden uien
- 400 g Emmi kaasfondue original
- 3 tl gemalen nootmuskaat
- 40 g verse selderij
- 150 g beenhamreepjes
- 3 el panko
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de pasta 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en voeg de laatste 4 min. toe aan de pasta. Giet af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en verwarm 1 min. mee. Snijd de selderij fijn. Meng het kaas-uimengsel met de macaroni, bloemkool, ham en selderij en verdeel over de ovenschaal.
- Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 48 g
waarvan suikers 8 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 640 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Ovenschotel bloemkool & kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel bloemkool & kaas
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 300 g macaroni grande
Kook de pasta 10 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 800 g koelverse bloemkoolroosjes
Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en voeg de laatste 4 min. toe aan de pasta. Giet af, laat uitlekken en doe terug in de pan.
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden uien
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
- 400 g Emmi kaasfondue original
- 3 tl gemalen nootmuskaat
- 40 g verse selderij
Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en verwarm 1 min. mee. Snijd de selderij fijn.
- 150 g beenhamreepjes
Meng het kaas-uimengsel met de macaroni, bloemkool, ham en selderij en verdeel over de ovenschaal.
- 3 el panko
Bestrooi met de panko en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.