bewaar
Paprikasoep
Paprikasoep
bewaar

Paprikasoep

Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika.

15 min. bereiden
35 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

rode paprika's

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

5 g

verse tijm

2 el

milde olijfolie

1

groentebouillontablet

800 ml

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika.

Aan de slag

1

Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.