Pa­pri­kasoep

Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika.

(2) waardeer
voorgerecht Deze rooie rakker zit boordevol groenten. Paprika, paprika en nog eens paprika. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Paprikasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kasoep

1
1
  • 6 rode paprika's

Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 g verse tijm

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee.

4
4
  • 1 groentebouillontablet
  • 800 ml water

Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken.

5
5

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.