bewaar
Mealprep met spinazie, hüttenkäse en gekookt eitje
Mealprep met spinazie, hüttenkäse en gekookt eitje
bewaar

Mealprep met spinazie, hüttenkäse en gekookt eitje

Deze snelle spinazie is helemaal homemade.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 porties

2 el

milde olijfolie

800 g

verse spinazie

4

middelgrote eieren

200 g

hüttenkäse

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze snelle spinazie is helemaal homemade.

Aan de slag

1

Verhit ¼ van de olijfolie in een grote wok of diepe hapjespan op middelhoog vuur. Laat hierin een kwart van de spinazie al omscheppend slinken. Schep in een vergiet en laat uitlekken. Herhaal tot de spinazie op is.

2

Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Pureer de hüttenkäse met een staafmixer glad en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Doe de spinazie in een schaal. Schep de hüttenkäse door de spinazie. Serveer met de eieren.

bewaartipBewaar de eieren ongepeld in de koelkast.

bewaartipMaak je de spinazie voor meerdere dagen? Laat zo snel mogelijk afkoelen en bewaar los van de hüttenkäse. Bewaar de spinazie in een aparte, goed afgesloten bakken in de koelkast. Bewaar maximaal 2 dagen. Je kunt de afgekoelde spinazie ook goed invriezen. In een goed afgesloten bak in de vriezer is de spinazie max. 3 maanden bewaren.