Ro­ma­nes­co met ha­zel­no­ten

Romanesco + hazelnoten = het ultime bijgerecht

(0) waardeer
bijgerecht Romanesco + hazelnoten = het ultime bijgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
  2. Snijd de romanesco in roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng door de dressing. Snijd de rucola grof.
  3. Giet de romanesco af en laat goed uitlekken. Schep de nog warme groente om met de dressing en versgemalen peper, zo kunnen de smaken er goed intrekken. Schep vervolgens om met de rucola en bestrooi met de hazelnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Romanesco met hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ma­nes­co met ha­zel­no­ten

1
1
  • 50 g hazelnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

2
2
  • 1 romanesco
  • 15 g verse platte peterselie
  • 90 g remia salata dressing
  • 85 g rucola

Snijd de romanesco in roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng door de dressing. Snijd de rucola grof.

3
3

Giet de romanesco af en laat goed uitlekken. Schep de nog warme groente om met de dressing en versgemalen peper, zo kunnen de smaken er goed intrekken.

4
4

Schep vervolgens om met de rucola en bestrooi met de hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.