bewaar
Mac and cheese met groente van Jamie Oliver
Mac and cheese met groente van Jamie Oliver
bewaar

Mac and cheese met groente van Jamie Oliver

Mac 'n' cheese goes green! Deze verantwoorde versie van Jamie zit namelijk bomvol groente.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

prei

3 tenen

knoflook

400 g

aspergebroccoli

40 g

ongezouten roomboter

7½ g

verse tijm

2 el

tarwebloem

1 liter

halfvolle melk

450 g

macaroni

30 g

Parmezaanse kaas

150 g

belegen Goudse kaas

100 g

babyspinazie

50 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • blender

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

Mac 'n' cheese goes green! Deze verantwoorde versie van Jamie zit namelijk bomvol groente.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C/ gasovenstand 4. Snijd de prei in de lengte doormidden en was hem goed. Pel de knoflook. Snijd de steel van de broccoli in kleine stukjes en bewaar de roosjes voor later.

2

Doe de gesneden groenten met de boter in een zware braadpan, zet op matig vuur, ris er de tijmblaadjes bij en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze zacht zijn. Roer er de bloem door, giet vervolgens langzaam de melk erbij en blijf 10 minuten regelmatig roeren, tot de saus gebonden is. Kook de macaroni intussen 5 minuten in een grote pan gezouten kokend water en laat uitlekken.

3

Rasp de parmezaan en de meeste Goudse kaas bij de saus en meng alles goed. Giet de saus in een blender, doe de spinazie erbij en pureer alles fijn – werk zo nodig in porties. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer de saus door de macaroni en de broccoliroosjes, en maak het zo nodig extra smeuïg met een scheutje melk.

4

Schep de macaroni in de ovenschaal, rasp er de rest van de kaas over, strooi er het amandelschaafsel op en zet de schaal 30 minuten in de oven, of tot er een goudbruin korstje op zit.

variatietipOok lekker met cheddar i.p.v. Goudse kaas

dieettipOm het vegetarisch te maken moet je de Parmezaan en andere kazen vervangen door vegetarische harde kaas.