bewaar
Muffins met magere kwark en geraspte appel
Muffins met magere kwark en geraspte appel
bewaar

Muffins met magere kwark en geraspte appel

Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

Elstar appels

100 g

kokosolie

150 g

volkorentarwemeel

¼ tl

zout

2 tl

bakpoeder

1 tl

gemalen kaneel

2

middelgrote eieren

200 ml

ahornsiroop

250 g

magere kwark

100 g

AH verrijker zaden en pitten mix

Dit heb je nodig

  • rasp

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cupcakevormpjes

Kwark en appel maken van deze muffin een fijne snack. En zo is-ie nog verantwoord ook!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveerde appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees met de schil.

2

Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het volkoren-tarwemeel, het zout, de bakpoeder en kaneel in een kom.

3

Klop de eieren los in een andere kom. Meng met de appel, kokosolie, ahornsiroop, kwark en zaden- en pittenmix. Roer met een spatel door het bloemmengsel.

4

Zet de cupcakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

tip

bewaartipJe kunt de muffins 3 dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.

variatietipJe kunt de zaden en pitten mix vervangen door AH Verrijker gojibes, moerbei en pitten.

Magere-kwarkmuffins met geraspte appel

Instructievideo - 00:31 min.