bewaar
Kaassoep & crostini met ossenworst
Kaassoep & crostini met ossenworst
bewaar

Kaassoep & crostini met ossenworst

More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht.

25 min. bereiden
8 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

ciabattina

3 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

200 g

kruimige aardappel

400 g

prei

200 g

Tête de Moine AOP

600 ml

heet water

10 g

verse bieslook

1 el

mosterd

120 g

ossenworst

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • kaaskruller

  • staafmixer

More cheese please! Combineer Zwiterse kaas met aardappels voor dit heerlijke voorgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabattina en snijd het brood in 8 schuine plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Neem de crostini uit de oven en laat afkoelen.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was en snijd het witte deel van de prei in dunne ringen, het groene deel wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak de knoflook, aardappel en prei 5 min. op laag vuur.

3

Schaaf ondertussen met de kaaskruller 8 roosjes van de kaas. Snijd de rest van de kaas in blokjes.

4

Voeg de blokjes kaas en het water toe aan het mengsel in de soeppan en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken.

5

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd 2 sprieten bieslook elk in 4 gelijke stukken en snijd de rest van de bieslook fijn.

6

Beleg de crostini achtereenvolgens met de mosterd, ossenworst, kaasroosjes en stukjes bieslook. Verdeel de soep over kleine kommetjes of glaasjes en bestrooi met de fijngesneden bieslook. Serveer met de crostini.