To­nijn­f­rit­ta­ta met sper­zie­bo­nen­sa­la­de

Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes.

(1) waardeer
hoofdgerecht Rijkgevulde frittata met tonijn en feta! Erbij salade met knapperige sperziebonen en pittige radijsjes. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
  2. Klop de eieren los met het limoenrasp, ¾ van de koriander en peper. Verhit 2 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) in de koekenpan en bak de broccolirijst 2 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg het eimengsel toe en roer door. Verkruimel de feta en verdeel met de tonijn erover. Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 20 min. op laag vuur garen.
  4. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en laat het puntje zitten. Snijd de uien in halve ringen en de radijzen in partjes. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de ui toe. Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  6. Verdeel de sperziebonen, ui en radijs over een platte schaal en besprenkel met de olie en 2 el limoensap (per 4 personen). Bestrooi met het sesamzaad en peper.
  7. Bestrooi de frittata met de rest van de koriander en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 1 2020

Tonijnfrittata met sperziebonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­f­rit­ta­ta met sper­zie­bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Laat de blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 6 scharreleieren

Klop de eieren los met het limoenrasp, ¾ van de koriander en peper.

3
3
  • 400 g broccolirijst

Verhit 2 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) in de koekenpan en bak de broccolirijst 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 100 g AH Biologische feta 50+

Voeg het eimengsel toe en roer door. Verkruimel de feta en verdeel met de tonijn erover.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 20 min. op laag vuur garen.

6
6
  • 400 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en laat het puntje zitten.

7
7
  • 3 Biologische rode uien
  • 200 g radijsjes

Snijd de uien in halve ringen en de radijzen in partjes. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de ui toe.

8
8

Giet af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

9
9
  • 50 g sesamzaadjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

10
10
  • 2 el traditionele olijfolie

Verdeel de sperziebonen, ui en radijs over een platte schaal en besprenkel met de olie en 2 el limoensap (per 4 personen). Bestrooi met het sesamzaad en peper.

11
11

Bestrooi de frittata met de rest van de koriander en serveer met de salade.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.