bewaar
Siciliaanse visstoof met venkel en parelcouscous
Siciliaanse visstoof met venkel en parelcouscous
bewaar

Siciliaanse visstoof met venkel en parelcouscous

Smullen op z'n Siciliaans doe je bij uitstek met tomaat, vis en venkel.

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

venkelknollen

15 g

verse basilicum

4 el

milde olijfolie

1 tl

gemalen kaneel

800 g

Mutti polpa in blik

90 g

nere olijf

300 g

parelcouscous

400 g

verse kabeljauwfilet

50 g

ongezouten geroosterde amandelen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Smullen op z'n Siciliaans doe je bij uitstek met tomaat, vis en venkel.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de stelen van het basilicum fijn.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, venkel, basilicumsteeltjes en kaneel met peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de polpa en olijven toe, breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan.

3

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

4

Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen.

5

Doe de amandelen, ¾ van de basilicumblaadjes, de rest van de olie en 3 el (per 4 personen) opgevangen kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove pasta.

6

Meng de amandelpasta door de couscous. Bestrooi de stoof met de rest van het basilicum en het achtergehouden groen van de venkel. Serveer met de couscous.