Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen
Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el wit sesamzaad
- 1 teen knoflook
- ½ limoen
- 3 el zonnebloemolie
- 100 g pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 1 el gembersiroop
- 400 g kipfiletblokjes
- 1 rode peper
- 800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de helft van de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 35 g
-
koolhydraten 20 g
waarvan suikers 14 g -
vet 35 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 440 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen
- 2 el wit sesamzaad
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- 1 teen knoflook
- ½ limoen
- 1 el zonnebloemolie
Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min.
- 100 g pindakaas
- 200 ml kokosmelk
Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt.
- 2 el ketjap manis
- 1 el gembersiroop
Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- 2 el zonnebloemolie
- 400 g kipfiletblokjes
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
- 1 rode peper
Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- 800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.