bewaar
Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen
Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen
bewaar

Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen

Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

15 min. bereiden
licht pittig
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

wit sesamzaad

1 teen

knoflook

½

limoen

3 el

zonnebloemolie

100 g

pindakaas

200 ml

kokosmelk

2 el

ketjap manis

1 el

gembersiroop

400 g

kipfiletblokjes

1

rode peper

800 g

Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen

Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de helft van de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.