Roer­bak­groen­te met snel­le pin­da­saus van Jac­kie Groe­nen

Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer?

(2) waardeer
hoofdgerecht Lekker snel klaar, bomvol groenten en mét pindasaus! Wat wil je nog meer? 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de helft van de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 20 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Roerbakgroente met snelle pindasaus van Jackie Groenen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak­groen­te met snel­le pin­da­saus van Jac­kie Groe­nen

1
1
  • 2 el wit sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • ½ limoen
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook fijn. Pers de halve limoen uit. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de knoflook 2 min.

3
3
  • 100 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt.

4
4
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop

Roer de ketjap, gembersiroop en het limoensap erdoor en blijf roeren tot de saus dikker wordt.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 1 rode peper

Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

7
7
  • 800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen

Voeg de wokgroente en de rode peper toe aan de kip en roerbak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel over diepe borden, bestrooi met het sesamzaad en serveer de pindasaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.