Knap­pe­ri­ge tem­pehspies­jes met pin­da­saus

Vegetarische saté mét zelfgemaakte pindasaus: een heerlijk bijgerecht!

(0) waardeer
aziatisch bijgerecht Vegetarische saté mét zelfgemaakte pindasaus: een heerlijk bijgerecht! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Meng de helft van de sesamolie, uienpoeder, de helft van de sambal en ⅔ van de ketjap tot marinade. Meng door de tempeh en laat 2 uur marineren. Rijg de tempeh aan de satéprikkers.
  2. Breng de rest van de sesamolie, sambal en ketjap samen met de pindakaas en kokosmelk op laag vuur al roerend aan de kook. Zet het vuur uit. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de tempehspiesjes op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin. Serveer met de pindasaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met rijst en sperziebonen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Knapperige tempehspiesjes met pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge tem­pehspies­jes met pin­da­saus

1
1
  • 250 g tempeh
  • ½ el sesamolie
  • ½ tl uienpoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis

Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Meng de sesamolie, uienpoeder, sambal en ketjap tot marinade.

2
2

Meng door de tempeh en laat 2 uur marineren. Rijg de tempeh aan de satéprikkers.

3
3
  • ½ el sesamolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 100 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk

Breng de sesamolie, sambal en ketjap samen met de pindakaas en kokosmelk op laag vuur al roerend aan de kook. Zet het vuur uit.

4
4
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de tempehspiesjes op middelhoog vuur in 5-6 min. rondom bruin.

5
5
  • 4 el gebakken uitjes

Serveer met de pindasaus en bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met rijst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.