Ei koken
Ei koken: hoe lang? Zacht of hard gekookt? Of er tussen in? In dit recept vertellen we je precies het hoe en wat.
Ingrediënten
4 porties
4
middelgrote eieren
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren met behulp van een schuimspaan in het kokende water. Kook voor een zachte dooier 5,5 min. voor een halfzachte dooier 6,5 min. en voor een hardgekookt ei 10 min.
Schep de eitjes met een lepel in een vergiet en spoel met koud stromend water om ze te laten schrikken. Zo koken de eieren niet door.
Ei koken
Ei koken: hoe lang? Zacht of hard gekookt? Of er tussen in? In dit recept vertellen we je precies het hoe en wat.

bijgerecht
4 porties
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook. Leg de eieren met behulp van een schuimspaan in het kokende water. Kook voor een zachte dooier 5,5 min. voor een halfzachte dooier 6,5 min. en voor een hardgekookt ei 10 min.
Schep de eitjes met een lepel in een vergiet en spoel met koud stromend water om ze te laten schrikken. Zo koken de eieren niet door.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 middelgrote eieren