Mi­ni me­rin­gue­taartjes met fram­bo­zen en ro­zen­wa­ter

Waarom een taart maken als het er ook vier kunnen zijn? Deze minitaartjes zijn supersnel klaar en zien er heel feestelijk uit!

(7) waardeer
nagerecht Waarom een taart maken als het er ook vier kunnen zijn? Deze minitaartjes zijn supersnel klaar en zien er heel feestelijk uit! 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
  2. Klop met een garde de mascarpone en kwark los en meng de poedersuiker en het rozenwater erdoor. Verkruimel de gevriesdroogde fruitmix en meng de helft kort door het mascarponemengsel.
  3. Snijd elk cakeje horizontaal doormidden. Verdeel de cakejes over serveerborden en besmeer de bovenkanten met de helft van het mascarponemengsel. Bestrooi met de helft van de pistachenoten en helft van de rest van de gevriesdroogde fruitmix. Leg er een schuimkransje op. Besmeer met de rest van het mascarponemengsel en bestrooi met de rest van de pistachenoten en gevriesdroogde fruitmix. Leg op elk cakeje een schuimkransje. Verdeel de verse frambozen op en rondom het torentje.
video

Mi­ni me­rin­gue-taart­jes met fram­bo­zen en ro­zen­wa­ter

leuk-snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 27 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
December 2019

Mini meringuetaartjes met frambozen en rozenwater

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni me­rin­gue­taartjes met fram­bo­zen en ro­zen­wa­ter

1
1
  • 25 g gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

2
2
  • 125 g mascarpone
  • 100 g volle kwark
  • 1 el poedersuiker
  • ½ tl Souq rozenwater

Klop met een garde de mascarpone en kwark los en meng de poedersuiker en het rozenwater erdoor.

3
3
  • 2 el gevriesdroogde fruit mix

Verkruimel de gevriesdroogde fruitmix en meng de helft kort door het mascarponemengsel.

4
4
  • 2 roombotercakejes naturel

Snijd elk cakeje horizontaal doormidden.

5
5

Verdeel de cakejes over serveerborden en besmeer de bovenkanten met de helft van het mascarponemengsel.

6
6
  • 4 stuks schuimkransjes

Bestrooi met de helft van de pistachenoten en helft van de rest van het gevriesdroogde fruit. Leg er een schuimkransje op.

7
7
  • 4 schuimkransjes

Besmeer met de rest van het mascarponemengsel en bestrooi met de rest van de pistachenoten en het gevriesdroogde fruit. Leg op elk cakeje een schuimkransje.

8
8
  • 75 g frambozen

Verdeel de verse frambozen op en rondom het torentje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.