bewaar
Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg
Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg
bewaar

Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg

Vergeet het fancy kerstdiner: dit wordt dé hit van de kerstdagen.

15 min. bereiden
12 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

16 porties

4 plakken

diepvries roomboterbladerdeeg

16

cocktailworstjes

1

middelgroot ei

5 g

verse basilicum

100 g

snoeptomaatjes

Dit heb je nodig

  • groot bord (Ø15 cm)

  • bakpapier

  • bakkwastje

Vergeet het fancy kerstdiner: dit wordt dé hit van de kerstdagen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien. Leg een bord van 15 cm doorsnee in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken van 6 x 6 cm. Maak in een hoek van het deeg op 1 cm vanaf de randen een inkeping met de vorm van een hoek van 90°. Doe hetzelfde bij de hoek er schuin tegenover. De zijden van de inkepingen zijn ca. 2 cm. Leg een worstje in het midden van het vierkantje met de lange kanten naar de inkepingen toe. Vouw de buitenste rand linksboven en rechtsonder over het worstje naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan.

3

Verdeel de pakketjes rondom een bord. Laat de zijkanten van de pakketjes een beetje overlappen en druk aan. Verwijder daarna het bord. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg met het ei.

4

Bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met het basilicum en de tomaatjes.

tip

combinatietipLekker met ketchup.

Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg

Instructievideo - 00:28 min.