Ita­li­aan­se kip-to­ma­ten­stoof met ven­kel en olij­ven

Het wordt kip deze kerst! Stoof hem gaar in tomatensaus, zodat-ie heerlijk mals wordt.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Het wordt kip deze kerst! Stoof hem gaar in tomatensaus, zodat-ie heerlijk mals wordt. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het elastiek van de kip en dep de kip droog. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten bij de holte en ga richting het borstbeen.
  2. Houd de oregano en salie uit de kruidenmix apart en snijd de rest van de kruiden fijn. Verdeel de gesneden kruiden onder het vel van de kip. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de salie fijn.
  4. Neem de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook, venkel en salie 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en olijvenplakjes toe. Schenk de krachtbouillon erbij, vul de pot met dezelfde hoeveelheid water en voeg toe. Breng aan de kook, leg de kip met de borst naar beneden in de pan en laat in 50 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Keer halverwege.
  5. Serveer de kip op een grote schaal en schep de saus eromheen. Garneer met de takjes oregano.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree of pappardelle.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se kip-to­ma­ten­stoof met ven­kel en olij­ven

1
1
  • 1 scharrelkip

Verwijder het elastiek van de kip en dep de kip droog.

2
2

Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten bij de holte en ga richting het borstbeen.

3
3
  • 20 Italiaanse kruidenmix

Houd de oregano en salie uit de kruidenmix apart en snijd de rest van de kruiden fijn.

4
4

Verdeel de gesneden kruiden onder het vel van de kip. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin.

6
6
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

7
7
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de salie fijn.

8
8

Neem de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook, venkel en salie 5 min. in het achtergebleven bakvet.

9
9
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g zwarte olijven in plakjes
  • 350 ml krachtbouillon tomaat

Voeg de tomaten en olijvenplakjes toe. Schenk de krachtbouillon erbij, vul de pot met dezelfde hoeveelheid water en voeg toe.

10
10

Breng aan de kook, leg de kip met de borst naar beneden in de pan en laat in 50 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Keer halverwege.

11
11

Serveer de kip op een grote schaal en schep de saus eromheen.

12
12

Garneer met de takjes oregano.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree of pappardelle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.