Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven
Het wordt kip deze kerst! Stoof hem gaar in tomatensaus, zodat-ie heerlijk mals wordt.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 scharrelkip
- 20 Italiaanse kruidenmix
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 venkelknollen
- 250 g cherrytomaten
- 100 g zwarte olijven in plakjes
- 350 ml krachtbouillon tomaat
Keukenspullen
- braadpan met deksel
Advertentie
Bereiden
- Verwijder het elastiek van de kip en dep de kip droog. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten bij de holte en ga richting het borstbeen.
- Houd de oregano en salie uit de kruidenmix apart en snijd de rest van de kruiden fijn. Verdeel de gesneden kruiden onder het vel van de kip. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout.
- Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de salie fijn.
- Neem de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook, venkel en salie 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en olijvenplakjes toe. Schenk de krachtbouillon erbij, vul de pot met dezelfde hoeveelheid water en voeg toe. Breng aan de kook, leg de kip met de borst naar beneden in de pan en laat in 50 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Keer halverwege.
- Serveer de kip op een grote schaal en schep de saus eromheen. Garneer met de takjes oregano.
combinatietip:
Lekker met aardappelpuree of pappardelle.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 44 g
-
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 11 g -
vet 50 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.640 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven
- 1 scharrelkip
Verwijder het elastiek van de kip en dep de kip droog.
Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten bij de holte en ga richting het borstbeen.
- 20 Italiaanse kruidenmix
Houd de oregano en salie uit de kruidenmix apart en snijd de rest van de kruiden fijn.
Verdeel de gesneden kruiden onder het vel van de kip. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout.
- 50 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin.
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn.
- 2 venkelknollen
Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de salie fijn.
Neem de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook, venkel en salie 5 min. in het achtergebleven bakvet.
- 250 g cherrytomaten
- 100 g zwarte olijven in plakjes
- 350 ml krachtbouillon tomaat
Voeg de tomaten en olijvenplakjes toe. Schenk de krachtbouillon erbij, vul de pot met dezelfde hoeveelheid water en voeg toe.
Breng aan de kook, leg de kip met de borst naar beneden in de pan en laat in 50 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Keer halverwege.
Serveer de kip op een grote schaal en schep de saus eromheen.
Garneer met de takjes oregano.
combinatietip:
Lekker met aardappelpuree of pappardelle.