Bie­ten­car­p­ac­cio met gei­ten­kaas­dres­sing

Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel.

(3) waardeer
voorgerecht Door de combinatie van rauwe en gekookte biet krijg je zowel een contrast in smaak als in textuur. Snijd zo dun mogelijk voor die echte carpaccio-look & feel. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • mandoline of kaasschaaf

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.
  2. Schil de chioggia bieten en snijd ze met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes. Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.
  4. Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bietencarpaccio met geitenkaasdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­car­p­ac­cio met gei­ten­kaas­dres­sing

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 rauwe rode bieten

Verpak elke rode biet strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven.

3
3

Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze.

4
4
  • 3 Chioggia bieten

Schil de chioggia bieten en snijd ze met de blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes.

5
5

Herhaal met de rode bieten. Verdeel de plakjes om en om dakpansgewijs over borden.

6
6
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el vloeibare honing

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie, azijn en honing tot een dressing.

7
7
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil boven de dressing en meng erdoor.

8
8
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 50 g walnoten
  • 120 g kapperappeltjes

Verdeel de dressing over de bietenplakjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de walnoten en kapperappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.