Wraps met kro­kan­te ca­jun­kip, avo­ca­do & ci­troen­crème

Krokant maakt alles toch net even een beetje lekkerder, toch?

(7) waardeer
hoofdgerecht Krokant maakt alles toch net even een beetje lekkerder, toch? 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kip met de cajunmix. Verhit 4 el olie in een koekenpan (per 4 personen) en bak de kipdijfiletreepjes in 8 min. op middelhoog vuur krokant en gaar. Keer regelmatig.
  2. Halveer ondertussen de avocado’s overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er kokend water over.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en een ½ el citroensap (per 4 personen) met de crème fraîche.
  5. Meng de krokante kip met de avocado, ui, boerenkool, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal. Serveer met de wraps en crème fraîche. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 45-46

Wraps met krokante cajunkip, avocado & citroencrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met kro­kan­te ca­jun­kip, avo­ca­do & ci­troen­crème

1
1
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 8 el Verstegen mix voor kip krokant cajun

Meng de kip met de cajunmix.

2
2
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipdijfiletreepjes in 8 min. op middelhoog vuur krokant en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s overlangs, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 2 rode uien

Snijd de uien in dunne halve ringen, doe in een vergiet en giet er kokend water over.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 200 g gesneden boerenkool

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 8 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 1 citroen
  • 125 g crème fraîche

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en een ½ el citroensap (per 4 personen) met de crème fraîche.

8
8

Meng de krokante kip met de avocado, ui, boerenkool, peper en eventueel zout en verdeel over een schaal.

9
9

Serveer met de wraps en crème fraîche. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.