Gnoc­chi-oven­scho­tel met ro­mi­ge spi­na­zie-kaas­saus & kal­koen

Gnocchi? Lekker! Ovenschotel? Hmmm.. Dus een gnocchi-ovenschotel is alleen maar goed nieuws

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 770 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(7) waardeer
italiaans hoofdgerecht Gnocchi? Lekker! Ovenschotel? Hmmm.. Dus een gnocchi-ovenschotel is alleen maar goed nieuws 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de preien, halveer in de lengte en snijd in halve ringen. Leg de plakjes kalkoenfilet op elkaar en snijd in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gruyère.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel het gnocchimengsel over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om en verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 91 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 2.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 45-46

Gnocchi-ovenschotel met romige spinazie-kaassaus & kalkoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi-oven­scho­tel met ro­mi­ge spi­na­zie-kaas­saus & kal­koen

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 preien
  • 150 g kalkoenfilet

Was de preien, halveer in de lengte en snijd in halve ringen. Leg de plakjes kalkoenfilet op elkaar en snijd in dunne reepjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 150 g Zwitserse Gruyère

Snijd de knoflook fijn en rasp de gruyère.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

6
6
  • 125 ml verse slagroom
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit.

7
7
  • 1 kg De Cecco gnocchi di patate

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel het gnocchimengsel over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

10
10

Schep na 10 min. om en verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.