bewaar
Gnocchi-ovenschotel met romige spinazie-kaassaus & kalkoen
Gnocchi-ovenschotel met romige spinazie-kaassaus & kalkoen
bewaar

Gnocchi-ovenschotel met romige spinazie-kaassaus & kalkoen

Gnocchi? Lekker! Ovenschotel? Hmmm.. Dus een gnocchi-ovenschotel is alleen maar goed nieuws

25 min. bereiden
20 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

preien

150 g

kalkoenfilet

1 teen

knoflook

150 g

Zwitserse Gruyère

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

125 ml

verse slagroom

½ tl

gemalen nootmuskaat

1 kg

De Cecco gnocchi di patate

Dit heb je nodig

  • rasp

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Gnocchi? Lekker! Ovenschotel? Hmmm.. Dus een gnocchi-ovenschotel is alleen maar goed nieuws

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de preien, halveer in de lengte en snijd in halve ringen. Leg de plakjes kalkoenfilet op elkaar en snijd in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en rasp de gruyère.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit.

3

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel het gnocchimengsel over de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om en verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Serveer direct.

combinatietipLekker met citroen.