Knol­sel­de­rij­stamp­pot met steak de boeuf

De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten.

(2) waardeer
hoofdgerecht De zoete aardappel combineert lekker met de knolselderij, gebakken steak de boeuf en geroosterde pijnboompitten. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook de knolselderij en zoete aardappel in 10 min. gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Bestrooi de steaks de boeuf met de Provençaalse kruiden en peper. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Neem de steaks uit de pan en voeg de rest van de olie, uien en rozemarijn toe aan de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en bak nog 1 min.
  4. Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de knolselderij en zoete aardappel samen tot een grove stamp. Voeg eventueel kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper. Snijd de steaks in reepjes en verdeel samen met de stamp over de borden. Verdeel er de ui en geroosterde pijnboompitten over.

Tip:

De rest van de pijnboompitten kun je gebruiken als topping over een salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 42 2019

Knolselderijstamppot met steak de boeuf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij­stamp­pot met steak de boeuf

1
1
  • 1 knolselderij
  • 400 g zoete-aardappelblokjes

Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook de knolselderij en zoete aardappel in 10 min. gaar.

2
2
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie en of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 460 g rundersteaks de boeuf
  • 3 g Provençaalse kruiden

Bestrooi de steaks de boeuf met de Provençaalse kruiden en peper.

4
4
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de steaks de boeuf op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 2 Biologische rode uien
  • 7½ g verse rozemarijn

Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Neem de steaks uit de pan en voeg de rest van de olie, uien en rozemarijn toe aan de pan.

7
7
  • 50 ml water

Bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en bak nog 1 min.

8
8

Giet de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht. Stamp de knolselderij en zoete aardappel samen tot een grove stamp.

9
9

Voeg eventueel kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met peper.

10
10

Snijd de steaks in reepjes en verdeel samen met de stamp over de borden. Verdeel er de ui en geroosterde pijnboompitten over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.