bewaar
Eenpanspasta met herfstgroenten
Eenpanspasta met herfstgroenten
bewaar

Eenpanspasta met herfstgroenten

Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel!

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

winterpeen

1

grote ui

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

1 el

milde olijfolie

400 g

koelverse pompoenstukjes

250 ml

Blue Band finesse voor koken

1

groentebouillontablet

150 g

macaroni grande

250 ml

water

Dit heb je nodig

  • hapjespan of wok met deksel (Ø 26 cm)

Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel!

Aan de slag

1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).

2

Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.

3

Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).

tip

serveertipLekker met Parmezaanse kaas.