Een­pan­s­pas­ta met herfst­groen­ten

Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel!

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Men neme: 1 pan, 20 min. en deze ingrediënten. Voila, het avondeten staat op tafel! 2 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok met deksel (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).
  2. Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
  3. Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 72 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 41-42

Eenpanspasta met herfstgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pan­s­pas­ta met herfst­groen­ten

1
1
  • 100 g winterpeen
  • 1 grote ui

Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik.

2
2
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix

Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 g macaroni grande
  • 250 ml water

Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door.

5
5

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken.

6
6

Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.

7
7

Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.