bewaar
Witte bonen stoof met selderij en witte kaas  
Witte bonen stoof met selderij en witte kaas  
bewaar

Witte bonen stoof met selderij en witte kaas  

Ongestoofelijk lekker! Dat is deze heerlijke vegetarische Italiaanse stoofschotel met witte bonen. Je moet even geduld hebben als de bonen weken, maar we beloven dat dit gerecht het wachten meer dan waard is.

15 min. bereiden
6 min. oventijd
5 uur 10 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

gedroogde witte bonen

3

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

4 el

traditionele olijfolie

2 l

kraanwater

1

groentebouillonblokje

1 struik

bleekselderij

250 g

winterpeen

1

afbakciabattina

5 g

verse platte peterselie

100 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • soeppan

Ongestoofelijk lekker! Dat is deze heerlijke vegetarische Italiaanse stoofschotel met witte bonen. Je moet even geduld hebben als de bonen weken, maar we beloven dat dit gerecht het wachten meer dan waard is.

Aan de slag

1

Doe de bonen in een kom, overgiet met kokend water en laat 4 uur weken.

2

Snipper de uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de oregano, rozemarijn en tijm uit de Italiaanse kruidenmix en snijd de salie fijn.

3

Verhit de helft van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui met de knoflook en kruiden 5 min. Giet de bonen af, voeg toe en bak 3 min. mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 1 uur en 10 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.

4

Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Voeg na 20 min. de peen en bleekselderij toe aan de pan. Voeg steeds wat extra water toe als de bonen droog staan. Breng de bonen op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.

6

Verdeel de bonen over de borden, verkruimel de witte kaas erboven, bestrooi met de peterselie en besprenkel met de rest van de olie. Serveer met het brood.

combinatietipLekker met een braadworstje.
variatietipAls je nog brood in huis hebt kun je dat natuurlijk erbij eten in plaats van de ciabattina.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witte bonen stoof met selderij en witte kaas  

Ongestoofelijk lekker! Dat is deze heerlijke vegetarische Italiaanse stoofschotel met witte bonen. Je moet even geduld hebben als de bonen weken, maar we beloven dat dit gerecht het wachten meer dan waard is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig