bewaar
Portobelloburger
Portobelloburger
bewaar

Portobelloburger

Deze no meat burger is vegan proof!

15 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

portobello's

1 el

milde olijfolie

300 g

winterpeen

½

citroen

1

kleine rode ui

100 g

Violife greek white

4

No Fairytales paprika-chili hamburgerbollen

200 g

hummus rode biet

50

babyspinazie

Deze no meat burger is vegan proof!

Aan de slag

1

Boen de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de portobello aan de open kant 5 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 5 min. Bestrooi met peper en zout.

2

Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng 1 el sap (per 4 personen) samen met het rasp door de winterpeen.

3

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Verkruimel de greek white.

4

Snijd de broodjes open en besmeer alle snijkanten met de hummus. Beleg met de spinazie, leg de portebello met de snijkant naar beneden op de spinazie en beleg verder met de feta, rode ui, winterpeen en extra spinazie.

Portobelloburger

Instructievideo - 00:27 min.