Plaat­taart met herfst­groen­ten en ho­ning

Hartige plaattaart lusten we altijd, maar deze is door de honing extra lekker.

(7) waardeer
hoofdgerecht Hartige plaattaart lusten we altijd, maar deze is door de honing extra lekker. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en de bospeen. Snijd de pastinaak in de lengte in plakken van een ½ cm en halveer grote bospenen in de lengte. Pel de sjalotten en snijd in parten. Pel de knoflook. Voeg toe aan de groenten, meng alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de groenten erop. Rooster de groenten 20 min. iets boven het midden van de oven tot ze bijna gaar zijn, maar nog niet bruin. Haal uit de oven.
  2. Rol ondertussen het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op de tweede bakplaat. Prik met een vork voorzichtig om de paar centimeter gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg 15 min. onder de bakplaat met groenten in de oven tot de randjes lichtbruin zijn. Haal het deeg uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
  3. Snijd de geroosterde knoflook fijn en meng met de ricotta en ⅔ van de honing. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap erboven uit. Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het ricottamengsel. Laat aan alle kanten 2 cm vrij. Verdeel de groenten over de ricotta. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes, resterende honing, zout en peper naar smaak over de groenten. Bak de taart 15 min. tot de randen goudbruin zijn. Neem uit de oven en serveer warm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met herfstgroenten en honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met herfst­groen­ten en ho­ning

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 pastinaken
  • 6 bospeentjes

Schil de pastinaak en de bospeen. Snijd de pastinaak in de lengte in plakken van een ½ cm en halveer grote bospenen in de lengte.

3
3
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el milde olijfolie

Pel de sjalotten en snijd in parten. Pel de knoflook. Voeg toe aan de groenten, meng alles met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de groenten erop.

5
5

Rooster de groenten 20 min. iets boven het midden van de oven tot ze bijna gaar zijn, maar nog niet bruin. Haal uit de oven.

6
6
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol ondertussen het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op de tweede bakplaat.

7
7

Prik met een vork voorzichtig om de paar centimeter gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg 15 min. onder de bakplaat met groenten in de oven tot de randjes lichtbruin zijn.

8
8

Haal het deeg uit de oven en laat 5 min. afkoelen.

9
9
  • 250 g ricotta
  • 2 el D'arbo boshoning

Snijd de geroosterde knoflook fijn en meng met de ricotta en de honing.

10
10
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers het sap erboven uit. Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het ricottamengsel.

11
11

Laat aan alle kanten 2 cm vrij. Verdeel de groenten over de ricotta.

12
12
  • 7½ g verse tijm
  • 1 el D'arbo boshoning

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Verdeel de tijmblaadjes, resterende honing, zout en peper naar smaak over de groenten.

13
13

Bak de taart 15 min. tot de randen goudbruin zijn. Neem uit de oven en serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.