bewaar
Geroosterde aspergebroccoli met zwarte-knoflookdip
Geroosterde aspergebroccoli met zwarte-knoflookdip
bewaar

Geroosterde aspergebroccoli met zwarte-knoflookdip

Door het fermenteren is de smaak van zwarte knoflook ‘umami’: hartig. De smaak doet denken aan soja en balsamico.

25 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aspergebroccoli

1½ el

milde olijfolie

½ bol

Balsajo zwarte knoflook

4

ansjovisfilets in olie in blik

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Door het fermenteren is de smaak van zwarte knoflook ‘umami’: hartig. De smaak doet denken aan soja en balsamico.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aspergebroccoli met de olie. Verdeel over de bakplaat en laat in de oven in ca. 15 min. knapperig en gaar worden.

2

Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd de ansjovis grof. Doe samen met de crème fraîche in een hoge beker en maal tot een gladde dip. Serveer de aspergebroccoli met de dip.