
Geroosterde aspergebroccoli met zwarte-knoflookdip
Door het fermenteren is de smaak van zwarte knoflook ‘umami’: hartig. De smaak doet denken aan soja en balsamico.
Ingrediënten
4 personen
600 g
aspergebroccoli
1½ el
milde olijfolie
½ bol
Balsajo zwarte knoflook
4
ansjovisfilets in olie in blik
125 g
crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aspergebroccoli met de olie. Verdeel over de bakplaat en laat in de oven in ca. 15 min. knapperig en gaar worden.
Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd de ansjovis grof. Doe samen met de crème fraîche in een hoge beker en maal tot een gladde dip. Serveer de aspergebroccoli met de dip.
Geroosterde aspergebroccoli met zwarte-knoflookdip
Door het fermenteren is de smaak van zwarte knoflook ‘umami’: hartig. De smaak doet denken aan soja en balsamico.

bijgerecht
4 personen
215 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de aspergebroccoli met de olie. Verdeel over de bakplaat en laat in de oven in ca. 15 min. knapperig en gaar worden.
Pel ondertussen de tenen knoflook en snijd de ansjovis grof. Doe samen met de crème fraîche in een hoge beker en maal tot een gladde dip. Serveer de aspergebroccoli met de dip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g aspergebroccoli
1½ el milde olijfolie
½ bol Balsajo zwarte knoflook
4 ansjovisfilets in olie in blik
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker