bewaar
Ovenschotel met aardappel­puree, gehakt & bloemkoolrijst
Ovenschotel met aardappel­puree, gehakt & bloemkoolrijst
bewaar

Ovenschotel met aardappel­puree, gehakt & bloemkoolrijst

Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

half-om-halfgehakt

1 el

vadouvan

800 g

koelverse bloemkoolrijst

800 g

koelverse aardappelpuree

175 g

geraspte Goudse oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

Dankzij de bloemkoolrijst heb je met deze ovenschotel al een flinke portie van je groente binnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een grote koekenpan met anti­ aanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de vadouvan, peper en eventueel zout in 10 min. goudbruin en krokant. Voeg halverwege de bloemkoolrijst toe en bak al omscheppend mee.

2

Verdeel over een ronde ovenschaal. Roer de aardappelpuree los met de geraspte kaas en verdeel in een laag over het gehaktmengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

Ovenschotel met aardappelpuree, gehakt en bloemkoolrijst

Instructievideo - 00:20 min.