Chia­pud­ding met fram­boos

Wist je dat chia zorgt voor een pudding effect? Alleen een nachtje laten staan en je hebt een heerlijk ontbijt (to go)!

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(1) waardeer
nagerecht Wist je dat chia zorgt voor een pudding effect? Alleen een nachtje laten staan en je hebt een heerlijk ontbijt (to go)! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Druk 100 g frambozen (per 4 porties) in een diep bord plat met een vork. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng het chiazaad met de kokosmelk, het water, de ahornsiroop en 1 el limoensap.
  2. Meng de helft van de chiapudding met de geplette frambozen. Dek de roze chiapudding en witte chiapudding los van elkaar af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Verdeel de roze chiapudding over de glazen. Verdeel hierover de witte chiapudding. Verdeel de granola, het limoenrasp en de rest van de frambozen over de pudding.

bereidingstip:

Deze chiapudding is ideaal om ’s avonds te maken en in de koelkast te bewaren tot de volgende ochtend.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2019

Chiapudding met framboos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chia­pud­ding met fram­boos

1
1
  • 100 g verse frambozen

Druk de frambozen in een diep bord plat met een vork.

2
2
  • ½ limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 60 g chiazaad
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 1 el ahornsiroop

Meng het chiazaad met de kokosmelk, het water, de ahornsiroop en 1 el limoensap.

4
4

Meng de helft van de chiapudding met de geplette frambozen.

5
5

Dek de roze chiapudding en witte chiapudding los van elkaar af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

6
6

Verdeel de roze chiapudding over de glazen. Verdeel hierover de witte chiapudding.

7
7
  • 6 el Eat Natural super granola amandel-zaden
  • 40 g verse frambozen

Verdeel de granola, het limoenrasp en de rest van de frambozen over de pudding.

bereidingstip:

Deze chiapudding is ideaal om ’s avonds te maken en in de koelkast te bewaren tot de volgende ochtend.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.