bewaar
Flammkuchendeeg
Flammkuchendeeg
bewaar

Flammkuchendeeg

Zelf het deeg kneden maakt het bereiden van de flammkuchen al een feestje.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3½ g

droge gist

300 g

tarwebloem

½ tl

zout

2½ el

milde olijfolie

180 ml

lauwwarm water

Dit heb je nodig

  • keukenmachine met deeghaak

  • bakpapier

Zelf het deeg kneden maakt het bereiden van de flammkuchen al een feestje.

Aan de slag

1

Doe de gist, bloem en het zout in een kom, zorg daarbij dat de gist en het zout elkaar niet raken. Maak een kuiltje in het midden en schenk er 2 el olie (per 4 personen) en het lauwwarme water in. Kneed in de keukenmachine 5 min. of met de handen ca. 15 min. tot soepel en elastisch deeg. Duw met je vinger in het deeg. Veert het terug? Dan is het elastisch.

2

Maak een gladde bal van het deeg en leg in een schone kom. Bestrijk het deeg met de rest van de olie, dek af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur of totdat het in volume is verdubbeld.

3

Verwarm de oven voor op 230 °C. Leg het deeg op een met bakpapier beklede werkbank. Duw plat en rol met een deegroller uit tot 1 grote lap van ca. 42 x 38 cm. Beleg de bodem met ingrediënten naar wens. Leg het deeg met behulp van het bakpapier op een bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.

tip

serveertipLekker met 200 g crème fraîche, 125 g gerookte spekblokjes en 300 g in ringen gesneden ui.